vrijdag 12 februari 2016

Je moet ook leven!

Een dooddoener van een argument van veel mensen om vooral niet te sparen is: Je moet ook leven!

Hiermee impliceren ze dus eigenlijk dat je alleen kan leven en het alleen naar je zin kan hebben als je (veel) geld uitgeeft.  Dat is niet alleen onzin maar het een hoeft het ander ook helemaal niet uit te sluiten.


De kunst is namelijk om geld te besparen z√≥nder (veel) in te boeten op je leefgenot. 

Een mobiel abonnement met onbeperkt data is erg leuk maar als je slechts 500MB in de maand verstookt kan je net zo goed een abo nemen dat stukken voordeliger is en bv een limiet van 1GB per maand heeft. Bespaart je rustig 10-20 euro in de maand zonder dat je er ook maar iets van merkt.

Supersnel internet  is  natuurlijk erg leuk maar in de praktijk voor veel gebruikers die alleen youtube en wat webpagina's bekijken compleet nutteloos. Ook hier kan je rustig 10-20 euro in de maand besparen.

Ook verzekeringen kan je eens tegen het licht houden. Soms bespaar je tientallen euro's per maand door domweg je verzekering over te sluiten of door wat overbodige verzekeringen te schrappen.

En zo zijn er vast nog wel heel wat van dit soort besparingen in jouw huishouden te vinden die je niks laten inleveren aan leefgenot maar wel fors geld kunnen besparen.

Dan heb je nog de zaken die veel geld kunnen besparen maar wel enige vorm van aandacht of opoffering vragen.

Je boodschappen doen bij een wat goedkopere supermarkt kan je letterlijk honderden euro's per maand besparen, alleen moet je dan soms wat verder rijden en zul je misschien genoegen moeten nemen met een wat minder mooie opstelling.  Niet echt een enorme opoffering voor fikse besparingen.

Energiekosten kunnen ook vrij vlot omlaag als je op alle apparaten die 24/7 aanstaan een schakelaar van 2 euro plaatst om ze uit te schakelen op momenten dat je niet thuis bent of slaapt (gemiddeld toch al snel zo'n 16 uur per dag als je werkt wat zo'n apparaat nutteloos energie staat te verstoken! )  Ook hier zal je dan wel een enorme opoffering moeten doen: Namelijk de schakelaar even omzetten als je thuiskomt, weggaat of naar bed gaat.  ;)

Al deze voorbeelden vergen amper tot geen inspanning en zorgen niet of nauwelijks voor een minder hoog leefgenot maar besparen wel veel geld.  Dus hoezo: Je moet ook leven.
Dat doe ik juist! met het geld dat ik bespaar door het niet nutteloos uit te geven ! :)Geen opmerkingen:

Een reactie posten