zaterdag 6 februari 2016

Beter worden op je werk

Hoe kan je ervoor zorgen dat je beter uit de verf komt op je werk dan je collega's? Het antwoord is heel simpel.

Heb je wel eens gekeken wat je collega's de hele dag op het werk uitvoeren? Niet veel over het algemeen. Ze hangen bij de koffieautomaat, ze bekijken facebook en andere websites en als de baas binnenkomt zijn ze even aan het werk en dat ene klusje dat de baas ze had gegeven? Tja, druk druk druk he, nog niet aan toegekomen!

Om een streepje voor te krijgen bij je werkgever is het enige dat je hoeft te doen : Je werk doen als je aan het werk bent.... echt waar, zo simpel kan het zijn.
Zorg dat zolang je op je werk zit je je bezig houdt met je werk. Af en toe even wat anders doen is vaak geen probleem, zolang je maar een stuk meer voor elkaar krijgt dan je collega's. En dat is in de praktijk niet zo heel ingewikkeld.  

Een andere tip: Laat je werkgever weten wat je gedaan hebt. Dat hoeft niet door hem dat telkens te vertellen te gebeuren maar je kan natuurlijk op subtiele manieren duidelijk maken dat je productief bezig bent geweest door bv in de pauze in te haken op iets dat gedaan moet worden, waarna je kan zeggen dat je al even naar het probleem gekeken hebt en al een oplossing hebt bedacht . Of je wandelt nét even op het juiste moment een kantoor binnen waar je werkgever met een collega bezig is met werk dat je af hebt etc. Hou het subtiel, zorg dat het geen hielenlikken wordt of collega's af gaat vallen maar doe gewoon je werk goed, doe net even iets meer dan er van je verwacht wordt en laat het je werkgever weten.

Op die manier krijg je vrij makkelijk een streepje voor. Dit zorgt niet alleen voor regelmatig salarisverhogingen maar zorgt er ook voor dat je niet die collega wordt die er bij de eerste de beste reorganisatie uitvliegt en maar niet begrijpt waarom hem dat onrecht is aangedaan.Geen opmerkingen:

Een reactie posten