zaterdag 30 januari 2016

Waarom je nog niet rijk bent

Waarom ben je nog niet zo rijk als je wilt zijn? Je luistert naar het advies van mensen om je heen, doet wat je op school is geleerd, hebt dezelfde baan als je collega's  en je doet niets anders dan je collega's die allemaal rijker zijn dan jij............

Of zijn die collega's stiekem niet rijk? Is het vooral schone schijn en is die nieuwe auto stiekem geleased? En die mensen die je het advies gaven om die lottoticket te kopen, hoeveel spaargeld hebben die eigenlijk?
Het punt is: De meeste mensen zijn niet rijk en zijn dus een bijzonder slechte bron van adviezen.
Als ze namelijk goede adviezen hadden waren ze immers wel rijk geweest.

Als je wilt weten hoe mensen rijk worden of als je wilt weten hoe je miljonair wordt: Bestudeer wat die mensen anders hebben gedaan en waarom ze rijk zijn geworden. Het overgrote deel van de miljonairs die er nu zijn hebben namelijk hun vermogen zelf vergaard dus zijn zij bij uitstek geschikt om te bestuderen.

Wat hierbij goed helpt is het lezen van boeken geschreven door miljonairs of boeken die miljonairs bestudeerd hebben zoals het boek The millionaire next door waarin haarfijn uit de doeken wordt gedaan hoe miljonairs leven en hoe ze hun geld uitgeven en je komt tot bijzondere conclusies.
Zoals bijvoorbeeld dat de meeste miljonairs géén nieuwe auto's kopen en echt geen duizenden euro's uitgeven aan een maatpak!

Doe zoals iedereen en je eindigt zoals iedereen. Als je telkens hetzelfde doet en je verwacht telkens een ander resultaat te krijgen heb je de definitie van waanzin te pakken.

Om boven het maaiveld uit te steken moet je soms wat lef hebben en je eigen route durven uitstippelen. Soms zullen mensen je een vrek noemen of 'zuinig' of nog erger: Ze zeggen tegen je dat je eens moet 'leven' (alsof daar altijd maar bergen geld voor nodig is).
Durf in een oude auto op je werk te verschijnen of nog beter: op de fiets. Durf je nokia 3210 op de lunchtafel neer te gooien naast de iphone 6s van je collega maar weet dat je aan het einde van de maand lachend weer 40-50% van je inkomen opzij zet en die collega van je elke maand hoopt dat zijn salaris een dag te laat wordt gestort.

Bepaal je eigen koers en eindig... zoals niemand anders. Dat moet je doel zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten