zondag 30 augustus 2015

Een aantal aanbevelingen

Connecties
Het onderwerp geld wordt uitgebreid behandeld door zeer veel mensen.
Een aantal mensen wil ik toch even uitlichten omdat ik daar persoonlijk veel aan heb gehad en waar ik nog steeds veel inspiratie door opdoe.
Ze zijn te vinden op youtube, hebben boeken geschreven , geven seminars etc.
De meeste zijn engelstalig omdat de meeste inspiratiebronnen uit de VS komen, het land dat groot is geworden door kapitalisme.Jim Rohn. Een motivational speaker. Niet uitsluitend een spreker die over geld spreekt maar vooral over aan jezelf werken, beseffen dat een betere wereld begint bij jezelf, dat alles wat in het leven gebeurd of door jezelf komt of door jezelf opgelost dient te worden.  Zoals zijn treffende intro ooit zei: Performance comes from the inside, not outside.  Succes is not something you persue but somthing you develop.  Unless you change who you are, you will always get what you got.

Zijn boek: Succes strategies is een echte aanrader en heb ik meerdere keren gelezen.
Ook boeken als Seven stategies for wealth and happiness en  My Philosophy for Successful Living
Zijn van harte aanbevolen.


Robert Kyosaki, schrijver van diverse boeken als Rich dad, poor dad maar op youtube zijn ook seminars van hem te vinden die zeer de moeite waard zijn om eens te bekijken.  De inspiratiebron voor het uitleggen van het nieuwe kapitalisme vs het oude kapitalisme. Ik ben zelf momenteel bezig met zijn boek: Improve your financial IQ. Een aanrader.


Dave Ramsey, host van de Dave Ramsey show waar hij mensen van financieel advies voorziet. Een kapitalist in hart en nieren.

Stefan Molyneux, host van het gelijknamige youtube kanaal en Freedomain radio. Veel onderwerpen gaan over economische systemen en Stefan zelf is anarchist en kapitalist en steekt dat niet onder stoelen of banken.  zijn shows kenmerken zich door de enorme hoeveelheid feiten, statistieken en grafieken. Geen dikke duim dus maar gewoon feitenlijkheden.

Welke mensen zijn inspiratiebronnen voor jullie?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten